Tahkuranda võib kerkida Lottemaa

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Leiutajateküla Lotte" autorid plaanivad paari aasta pärast avada Pärnumaal Tahkurannas Lotte teemapargi.
"Leiutajateküla Lotte" autorid plaanivad paari aasta pärast avada Pärnumaal Tahkurannas Lotte teemapargi. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

"Leiutajateküla Lotte" autorid plaanivad paari aasta pärast avada Pärnumaal Tahkurannas lastele armsa koeratüdruku Lotte teemapargi.


Lottemaa loomise idee tuli "Leiutajateküla Lotte" autoritel Heiki Ernitsal ja Janno Põldmal teiste riikide filmitegelaste teemamaade eeskujul. Nüüd ollakse asjadega nii kaugel, et Lottemaa rajamiseks mõeldud maatükk on välja vaadatud, vahendas

"Aktuaalne kaamera"

.



Maa asub Tahkuranna vallas mere ääres ja vallavanem Karel Tölbi kinnitusel ei pääse sinna praeguse sulaga ligi. Maa kuulub Kaitseliidule ja läbirääkimised selle omandamiseks käivad. Küll algatati vallas juba mullu vastav detailplaneering. Lottemaa on filmi autorite suur unistus ja nende peas on teemapark juba valmis.



OÜ Lottemaa juhatuse liikme Janno Põldma sõnul ei ole Lotte teemapark eraldiseisev asi, vaid terve Leiutajateküla. "Kui me filmi teeme ja mõtleme sellest keskkonnast, siis mõtleme kogu aeg ka Lottemaast. Lottemaa peaks tulema parim osa Leiutajatekülast."



Janno Põldma sõnul üritavad nad teha kõik, et ettevõtmine lõpeks suure peoga, kus lõigatakse lint lahti ja lapsed jooksevad kiljudes Lottemaale. See rõõmus sündmus peaks toimuma 2013. aasta mais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles