Pärnu sadama aktsionärid jõudsid erimeelsustes kokkuleppele

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu sadam.
Pärnu sadam. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Harju maakohus kinnitas täna AS Pärnu Sadama omanikfirmade AS Transcomi ja AS A&O sõlmitud kokkuleppe, millega ettevõtte omanikeringis taastub endine olukord, kus kummalegi aktsionärile kuulus 50% AS Pärnu Sadama aktsiatest.

„Kompromissleping tähendab, et kõik senised aktsionäridevahelised erimeelsused on ületatud ja kohtuvaidlused lõpetatakse,“ ütles AS Transcomi nõukogu esimees Rein Kilk. „Kompromissi täpsemad tingimused on konfidentsiaalsed ja jäävad vaid osaliste teada.“

„Suurimat rõõmu valmistab mulle asjaolu, et Pärnu Sadam saab lõpuks rahulikult edasi tegutseda,“ ütles Rein Kilk, kes jätkab AS Pärnu Sadama nõukogu esimehena. Ettevõtte juhatuse liikmetena jätkavad tööd Mati Einmann ja Sander Kilk.

Pärnu Sadama juhatuse liige Mati Einmann kinnitas samuti, et õnneks ei ole aktsionäride vaidlused sadama igapäevatööd otseselt mõjutanud. „Pärnu Sadama majandusnäitajad valmistavad aktsionäridele jätkuvalt heameelt,“ ütles Einmann. „Järgmise aasta alguses on meil plaanis teha sadama infrastruktuuri täiendavaid investeeringuid, mis tõstab Pärnu Sadama konkurentsivõimet veelgi.“

AS Transcom moodustab koos tütar- ja sidusettevõtetega kontserni, mille ettevõtted osutavad sadama-, transpordi- ja muid teenuseid.

AS Pärnu Sadam on 100protsendiliselt Eesti erakapitalile kuuluv ettevõte, mis haldab Pärnu jõe suudmes asuvat sadamat. Pärnu sadam on viimastel aastatel kujunenud arvestatavaks regionaalseks sadamaks Edela- ja Lõuna-Eestis (teeninduspiirkonnaks Järva, Lääne, Pärnu, Viljandi, Tartu, Põlva, Võru ja Valga maakond), kus asub oluline osa Eesti sadamate kaudu väljaviidavatest tooraineressurssidest (kuni 45% metsaressursist ja kuni 65% turbaressursist) ja töötlevast tööstusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles