Prügifirmad pakuvad kevadisi soodustusi

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikre jäätmekäitluskeskus.
Paikre jäätmekäitluskeskus. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kevadel tehakse tavalisest rohkem suuri koristus- ja remonditöid, seetõttu algatavad prügiveo ja -käitlemisega tegelevad firmad sooduskampaaniaid.


OÜ Paikre sorteerimisjaamas Raba 39 võetakse tasuta vastu elektroonikaseadmeid ehk külmkappe, elektripliite, telereid ja kõiki seadmeid, mil elektrijuhe taga.



Veel võivad eraisikud jaama tasuta ära anda eelsorteeritud plast,- klaas-, metall-, papp-pakendeid, vanapaberit ja ohtlikke jäätmeid jt.



Ohtlike jäätmete üldist kogumisringi Pärnu linn sel aastal ei korralda.



Suuremõõtmeliste elektroonikaseadmete sorteerimisjaama toimetamiseks saab Paikrest tellida tasulise transpordi.



Paikre auto võib Põlendmaa prügilasse sõidutada ka vana mööblit või teisi suuremõõtmelisi asju, tasuda tuleb sel juhul siiski nii transpordi kui prügiks muutunud kraami ladestamise eest.



1.-31. maini kestab Paikres kevadine aia- ja haljastusjäätmete kogumise kampaania, mille käigus saavad eraisikud soodushinnaga tuua korraga kuni 400 kilogrammi aia- ja haljastusjäätmeid nii Paikre prügilasse kui sorteerimisjaama.



Aia- ja haljastusjäätmete alla kuuluvad puu- ja põõsaoksad, rohimis-, niitmis- ja riisumisjäägid, puulehed, toalilled ja nende muld.



“OÜ Paikre prügilasse rajatud spetsiaalsel väljakul käib jäätmete kompostimine,” selgitas Mägi. “Nüüdseks on kompostimisväljakul juba valminud 2008.-2009. aastal kogutud aia- ja haljastusjäätmetest korralik kompostmuld, mis sobib kodutaimedele või aiamulla väetamiseks. Peatselt saab Paikre prügilast kompostmulda kohapeal osta.”



Paikrest võib rentida suurjäätmete kogumiseks ja veoks multiliftkonteinereid mahuga kuni 24 kuupmeetrit.



Ragn-Sells ja Veolia rendivad tavapärasemast veidi soodsama hinnaga Big-Bag kotte ja suuri prahikonteinereid. Big-Bag kotid on kuni kuupmeetrise mahuga riidest kotid haljastus- ja ehitusjäätmete kogumiseks ja äraveoks, neid saab osta ka kauplustest Bauhof ja Ramirent. Ragn-Sells alustab maikuus taas haljastusjäätmete käitlemisteenust.



Peale selle on Ragn-Sellsis sellest kevadest alates kasutusel kahesüsteemne tasuta pakendikogumine: klaaspakendid kogutakse rohelisse ja segapakendid kollasesse kilekotti, mis viiakse kliendilt tasuta minema. Sama süsteemi hakkab peagi rakendama Pärnus Veolia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles