Köögiviljakoored võib puljongisse keeta

Riina Martinson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti peakokkade ühenduse juhatusse kuuluv Andrus Laaniste soovitab puljongit keetes potti pista ka köögiviljade koored ning mitte põlata ära tavaliselt väheväärtuslikuks peetavaid subprodukte, sest maitse on neil hea.
Eesti peakokkade ühenduse juhatusse kuuluv Andrus Laaniste soovitab puljongit keetes potti pista ka köögiviljade koored ning mitte põlata ära tavaliselt väheväärtuslikuks peetavaid subprodukte, sest maitse on neil hea. Foto: Liis Treimann/Postimees

Eilne rahvusvaheline toidupäev innustas inimesi toiduraiskamist vähendama, oma nippe jagasid Eesti tippkokadki.

Keskmine eestlane viskab aastas ära 61 kilogrammi toitu. See tundub müstilise arvuna ja iga teine lugeja ilmselt protestib praegu, et tema küll nii ei tee. Aga arvutame pisut ja saame, et päevas läheb neljaliikmelisel perel prügikasti umbes pool kilo toitu.

Paljudes peredes ilmselt nii ongi, sest mõned õunad jõuavad laual seistes mädaplekiliseks minna, osa toitu rikneb kapis enne, kui ära süüa jõuame, osa jääb aga toidukorrast lihtsalt taldrikule või potti järele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles