Pärnu kesklinna kinnistut müüakse poole odavamalt

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühing Neli Investorit tahtis Pärnu kontserdimaja ja tulevase parkimismaja vahele rajada kuni kaheksakorruselise ärihoone.
Osaühing Neli Investorit tahtis Pärnu kontserdimaja ja tulevase parkimismaja vahele rajada kuni kaheksakorruselise ärihoone. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärast seda, kui Pärnu kontserdimaja kõrvalkinnistule punnseina paigaldanud AS Temiir punnseina välja võttis ja ära viis, on kinnistu alghind langenud 66,1 miljonilt kroonilt 30 miljoni kroonini.


Pankrotihaldur Kalev Mägi korraldab 28. aprillil Lai 5 aadressiga 2180 ruutmeetri suuruse kinnistu enampakkumise. Kui varem loodeti kinnistu maha müüa 66 094 067 krooniga, siis nüüd on alghinnaks seatud 30 miljonit.



Jaanuari lõpus viis Lai 5 kinnistule punnseina paigaldanud Temiir oma vara ära, sest paigaldamise tellinud OÜ Neli Investorit oli talle võlgu. Temiiri juhataja Sergei Klepikovi sõnutsi pakkus ta kinnistu sisulisele omanikule Sampo pangale võimalust punnsein välja osta, kuid kokkuleppele ei jõutud.



Ehitise nulltsükli projekteerinud Mait Metsa hinnangul langes kinnistu hind punnseina äraviimise tõttu 10-15 miljoni võrra. Nelja Investori võlg Temiiri ees oli tunduvalt väiksem.



Neli Investorit ostis kaks kinnistut, mis hiljem Lai 5 kinnistuks liideti, 2007. aastal 46,6 miljoni krooni eest Tullio Liblikult ja Arco Investeeringute ASilt. Äripäeva andmetel tegi Pärnu ärimeestele Margus Kangurile, Aare Partsile, Andres Sutile, Ingmar Saksingule ja Jaan Lepale kuuluv firma kinnistul ehitustöid 19,5 miljoni krooni eest ja pankrotistus.



Enampakkumise alghinna langemine 66,1 miljonilt 30 miljoni kroonini näitab, et Sampo pank on 36,1 miljoni krooni kaotamisega leppinud. Kuigi kinnistule on Sampo panga kasuks seatud 157 miljoni krooni suurune hüpoteek, lõppevad pankrotivara müügi korral kolmandate isikute õigused.



Lai 5 on kavandatud osaliselt viie- ja osaliselt kaheksakorruseline büroo- ja kortermaja, mille ehitamiseks on väljastatud ehitusluba.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles