Seeniorlauljad näitasid kõrget taset

, žürii esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikrofon.
Mikrofon. Foto: Internet

Juba neljandat aastat järjest astusid laupäeval Pärnu Tervise kultuurikeskuse laval konkursil “Seeniorlaul 2010” üles isetegevuslikud seeniorlauljad kõikjalt Eestist.


Ülle Jaegeri korraldatud laulukonkursile lubati helisalvestiste põhjal 14 solisti, kellest kohale saabus 12. Paraku tegi siinkohal kevadilm oma korrektiivi.



Seekord võisteldi kahes vanusegrupis. Esimesse gruppi kuulusid need solistid, kel aastaid 50-65, teise vanuserühma moodustasid lauljad, kel aastaid üle 66. Võistlus toimus kahes voorus. Tänavuse konkursi vanim osavõtja oli 85aastane Valter Rull Pärnust.



Lauljate esinemist vaagis žürii koosseisus Malle Raid, Ülle Jaeger ja allakirjutanu.



Vaatamata raskele majanduslikule olukorrale, ootasid parimaid selgi aastal auhinnad, milleks olid eri puhkused ja ravid Pärnu sanatooriumides, samuti pääsmed Endla teatri etendustele.



Nooremas vanuserühmas anti välja üks esimene koht, mille vääriliseks tunnistati varemgi “Seeniorlaulul” edukalt esinenud Viktor Norman Valgast. Teine ja kolmas koht jäeti välja andmata, finaali pääsesid ning konkursi laureaatideks tunnistati Heli Määrits Pärnust ja Anne Artus Tallinnast.



Vanemas vanuserühmas kuulus kindel esikoht Mai Lepale Tallinnast, tema esitatud Adele kupleed Johann Straussi operetist “Nahkhiir” ei jätnud kedagi külmaks.



Teise koha vääriliseks tunnistati Maidu Maamees Pärnust, kes samuti on igast “Seeniorlaulu” võistlusest edukalt osa võtnud, ning kolmandaks jäi Leonhard Kelle Tallinnast, kes ühtlasi oli kuulajate lemmik. Peale nende pääsesid vanemas vanuserühmas finaali ja pälvisid laureaaditiitli kõigist neljast “Seeniorlaulu” konkursist osa võtnud Helmi Ojala Pärnumaalt ja Ester Noormägi Pärnust.



Parimateks kontsertmeistriteks tunnistas žürii Heli Otsa ja Andranik Kecheki Tallinnast.



Meeleolukas laulukonkurss tekitas osavõtjates üldise positiivse elevuse ning Ülle Jaegeri lõpusõnadele, mis lubasid konkursi toimumist järgmisel aastalgi, järgnes südamest tulev tugev aplaus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles