Neljapäeval algavad riigieksamid

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigieksamid.
Riigieksamid. Foto: Urmas Luik

Tänavune riigieksamite periood algab neljapäeval, 15. aprillil eesti keele kui teise keele riigieksami kirjaliku osaga ja päädib 11. juunil füüsika kirjaliku eksamiga.


Kirjandit kirjutavad abituriendid laupäeval, 24. aprillil. Eesti õppekeelega koolides on kirjand kohustuslik riigieksam, vene õppekeelega koolides oli kirjand esimest korda vabatahtlike eksamivalikute hulgas. Kokku asub 24. aprillil kirjandit kirjutama veidi üle 10 000 koolilõpetaja, teavitas eksamikeskuse infojuht Madli Leikop.



Eksamieelistuste osas 2010. aastal võrreldes varasemate aastatega Leikopi sõnul suuri erinevusi ei ole: rohkem on valitud inglise keele, ühiskonnaõpetuse, geograafia ja matemaatika riigieksamit.



Gümnaasiumi lõpetamiseks tuleb sooritada viis lõpueksamit, millest vähemalt kolm on riigieksamid. Kõik valitud riigieksamid tuleb sooritada, eksamist loobuda ei saa. Kui õpilane puudub riigieksamilt ega soorita ka lisaeksamit, jääb tal kool samal aastal lõpetamata.



Eksamitulemused saab teada riigiportaali  www.eesti.ee päringukeskkonna vahendusel. Tulemused sisestatakse andmebaasi ning muudetakse kättesaadavaks järk-järgult vastavalt sellele, kuidas tööd hinnatud saavad. Kiirteavituse võib tellida ka oma e-postile või SMS-teenusena. Riigieksami e-tunnistused on riigiportaali vahendusel kättesaadavad alates 20. juunist.



Riigieksamitele on end kirja pannud kokku 21 899 eksaminandi, eksamivalikuid on üle 51 000.



Koostöös Vikerraadioga kõlavad 19.-23. aprillini “Huvitaja” saates nõuanded riigieksamiks valmistujatele. Vikerraadio kodulehel www.vikerraadio.ee/huvitaja on samal ajal võimalik panna enda abituriendi rolli ning proovida ülesandeid lahendada.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles