Pärnus avas riigieksamite buumi Vene gümnaasium

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vene gümnaasiumi eesti keele õpetaja Roza Fell enne kirjaliku eksamiosa algust töölehti jagamas.
Pärnu Vene gümnaasiumi eesti keele õpetaja Roza Fell enne kirjaliku eksamiosa algust töölehti jagamas. Foto: Ants Liigus

Täna istusid Pärnu Vene gümnaasiumis eksamilaudade taha abituriendid, algas eesti keele kui teise keele riigieksam, mis korraga toimus neljas klassiruumis. Seega avas kevadise riigieksamite buumi Pärnus Vene gümnaasium.


Vene gümnaasiumi direktori Vladimir Klevtsovi sõnutsi lasevad oma eesti keele oskust hinnata kooli 69 abiturienti. Eesti keel teise keelena on kohustuslik riigieksam vene või muu õppekeelega koolis.



Õppealajuhataja Kristina Moissejenko selgitas, et eksam koosneb kahest osast, suulisest ja kirjalikust, kusjuures kirjalik töö on omakorda kaheosaline. Eesti keele riigieksami suuline pool algab täna, jätkub esmaspäeval ja teisipäeval.



“Suuline osa kestab kolm päeva põhjusel, et õpilasi on palju - 69,” märkis Moissejenko. Eesti keele valdamise vajalikkuse kohta sõnas ta: “Keeleoskus määrab õpilase tuleviku, kas ta on suuteline õppima kõrgkoolis või saab hakkama suhtlemisega tööl.”  



Eesti keeles õpetust jagavate gümnaasiumide abiturientidel on esimene riigieksamipäev 24. aprill, kui istutakse kirjutama kirjandit.



“Pärnu linnas teeb riigieksameid 568 abiturienti, maakonnas 230. Kõige rohkem abituriente - 127 - on Koidula gümnaasiumis,” ütles Pärnu haridusosakonna üldhariduse peaspetsialist Virve Laube.



Gümnaasiumi lõpetamiseks tuleb sooritada viis lõpueksamit, millest vähemalt kolm on riigieksamid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles