Linnavolinikud meenutasid Pärnu esimesi vabu valimisi

Kalev Vilgats
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muudatuste aegu meenutasid Pärnu linnapea 1989-1992 Jaak Saarniit (vasakul) ja volikogu esimees 1989-1993 Margus Tammekivi, kes pidas seda ametit hiljemgi.
Muudatuste aegu meenutasid Pärnu linnapea 1989-1992 Jaak Saarniit (vasakul) ja volikogu esimees 1989-1993 Margus Tammekivi, kes pidas seda ametit hiljemgi. Foto: Ants Liigus

Eile õhtupoolikul meenutati Pärnu linnakodaniku majas 1989. aasta üleminekuvolikogu valimisi ning räägiti üldse linnavõimu kujundamisest XX sajandil.

Meenutuste õhtu ”Valija hääl – jumala hääl“ algas linnakodaniku maja perenaise Hilja Treubergi pikema ekskursiga ajalukku, kui 26. jaanuaril 1879 astus ametisse esimene Pärnu linnavolikogu. Sealt linnulennul juba XX sajandisse, kui eestlased sakslastelt linna juhtimise lõpuks üle võtsid kuni vabariigiaegsete lehmakauplemisteni välja.

Jõuluvolikogu

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles