Rein Rannap vaimustus Rumi tekstidest

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peale uudisteose esitab Rein Rannap kontserdil ka oma viimaste aastate cross over stiilis poppi ja klassikat ristavaid klaveripalu.
Peale uudisteose esitab Rein Rannap kontserdil ka oma viimaste aastate cross over stiilis poppi ja klassikat ristavaid klaveripalu. Foto: Liis Treimann/Postimees

Hiljaaegu 60 aasta juubelit tähistanud Rein Rannapi ja gregoriaani ansambli Vox Clamantis koostöös tuleb täna õhtul Pärnu kontserdimajas esiettekandele suurvormi ulatusega uudisteos.

“Taevane ja maine” toetub Pärsia 13. sajandi sufi müstiku Jalal ad-Din Rumi luuletekstidele.

Rannap lausus, et tal oli juba ammu idee kirjutada midagi koorile ja sooloklaverile ning ise kaasa mängida. Aastate vältel muundus see sooviks kirjutada klaverile ja meeskoorile. Lugedes Vox Clamantise esinemistest välismaal koos mitme pianistiga Liszti teose “Via crucis” ettekannetel, läkski mõte sellisele koosseisule: gregoriaani koraali meesansambel ja klaver.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles