Leedu libapolitseinikud saadetakse pärast karistuse kandmist Eestist välja

Eno-Gerrit Link
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maakohus.
Pärnu maakohus. Foto: Urmas Luik

Pärnu maakohus kinnitas täna karistuskokkuleppe üheksale Leedu kodanikust petisele, kes saadetakse pärast karistuse kandmist Eestist välja.

Kohus karistas kuritegelikku ühendusse kuulumise ja kelmuste eest Edvinas Širvinskast (20), Jordanas Vainoriust (36), Laurita Giniotytet (20), Deivis Pasažauskast (30), Kornelikus Drigotast (19), Deivydas Binkulist (35), Kristine Olšteinet (20), Ernestas Bliumast (21) ja Edgaras Baguševiciust (20) tingimisi vangistuste või osaliselt reaalsete vangistustega, vahendas ERRi uudisteportaal.

Kohus kohaldas süüdimõistetutele pärast siin karistuse kandmist riigist väljasaatmist ja kehtestas neile viieks aastaks Eestisse sissesõidukeelu.

Kohus mõistis süüdimõistetutelt välja kannatanute tsiviilhagid kokku ligi 49 000 eurot ja konfiskeeris neilt tsiviilhagide tagamiseks arestitud Daewoo Leganza ning neilt nende kinnipidamisel leitud sularaha ja mobiiltelefonid. Samuti peab iga süüdimõistetu tasuma riigile esimese astme kuriteo eest sundraha 800 eurot ja hüvitama muud menetluskulud.

Politsei tabas libapolitseinikena esinenud kurjategijad aprillis, mais ja juunis ning prokuröri taotlusel ja kohtu loal nad vahistati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles