Ettevõtlustoetusi välisturgudele laienemiseks sai viis Pärnu firmat

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: Toomas Huik

Pärnu linnavalitsus jagas välja ettevõtlustoetused firmadele, kes soovivad oma tegevusega laieneda välisturgudele. Samuti neile, kes juba tegelevad ekspordiga, ent soovivad teha seda senisest aktiivsemalt. Kokku toetati Pärnu ettevõtteid 15 919 euroga.

Septemberi algul välja kuulutatud ettevõtlustoetuse konkursile laekus seitseteist taotlust. Ekspertkomisjon otsustas toetada Greencoal ASi, osaühinguid Glain, Skamet, Cerbos ja Web Ekspert. Kokku toetati viit ettevõtet 15 919,27 euroga, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Kirsi Altjõe.

Glain OÜ taotles eksporditurgudel turundustegevuse toetust, AS Greencoal tootmise jääksoojuse taaskasutamiseks, mis muudab ettevõtte konkurentsivõimelisemaks. OÜ Skamet saab toetuse oma saunakeristele standardi taotlemiseks, OÜ Cerbos välismessi külastamiseks ja OÜ Web Ekspert uute IT-valdkonna töökohtade loomiseks. Ekspertkomisjon hindas kõiki taotlusi lähtuvalt sellest, kui suur on ettevõtte ekspordi potentsiaal ja millist kasu toetuse andmine Pärnu linnale toob.

„Hea meel on, et taotlusi oli palju ja eriti rõõmustav on IT ettevõtete aktiivne osalemine taotlusvoorus. Esitatud taotluste põhjal saame aimu, mis on praegusel hetkel ettevõtete peamised suunad. Julgustan kõiki osalema järgmise aasta kevadises voorus. Otse loomulikult ka neid, kes seekord jäid teisele poole joont,“ kommenteeris Pärnu linnavalitsuse ettevõtluse arengu peaspetsialist Aare Raev.

Toetussumma alammääraks oli 1000 eurot ja ülemmääraks 5000 eurot ühe taotleja kohta kalendriaastas ning taotluse eelarves pidi olema ära toodud ka omafinantseering, mille suurus oleks vähemalt 30% projekti kogumahust.

Ekspertkomisjoni juhtis abilinnapea Romek Kosenkranius, komisjoni kuulusid veel arenguteenistuse juhataja Anneli Lepp ning kaubandus- ja tööstuskoja ja PEAKi esindajad ning kolm ettevõtjat eri valdkondadest.

Uus taotlusvoor kuulutatakse välja 2014. aasta märtsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles