Ilmar Raagi "Kertut" näeb Endlas lisaseansil

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen filmist "Kertu".
Stseen filmist "Kertu". Foto: promo

Endla teatrikinos toimub sel teisipäeval Ilmar Raagi mängufilmi „Kertu“ lisaseanss.

Reedese seisuga oli filmi vaadanud juba ligi 12 000 inimest. Filmi levitajate teatel on homne lisaseanss viimane võimalus Pärnus seda suurelt ekraanilt vaadata.

Film räägib väikses külaühiskonnas aset leidvast ebatavalisest armastusloost, mis portreteerib ühe perekonna ja kogukonna varjatud suhteid.

Pärast jaaniõhtut kaob Kertu jäljetult. Pärast pikki otsinguid leitakse Kertu alkoholilembese naistemehe Villu kodust voodi all hirmunult värisemas.

Eelarvamuste küüsis külarahvas tõukab Villu enda seast välja, süüdistades teda naise ärakasutamises. Mis toimus sel ööl aga tegelikult? Tasapisi lahtirulluv tõde on jahmatavam, kui keegi arvata oskab.

Film tõstatab küsimuse inimese õigusest õnnele ja armastusele ka siis, kui temalt on võetud võimalus ise otsuseid langetada.

Nimiosa mängib Ursula Ratasepp, teistes osades näeb Mait Malmstenit, Leila Säälikut, Külliki Saldret, Piret Laurimaad ja Peeter Tammearu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles