Endla teater kutsub sünnipäeva puhul külla

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla teatri suur saal.
Endla teatri suur saal. Foto: Urmas Luik

Tänavu oktoobris tähistab Endla teater oma 102. aastapäeva, teater ootab pidupäeva puhul kõiki huvilisi 25. oktoobri pärastlõunal külla.

Tavaliselt on teatrimajad külalistele avatud etenduste ajal ja publik näeb saalis istudes seda, mis toimub laval. Suur töö toimub teatris aga enne lavastuse valmimist ja vahetult enne iga etendust.

„Reedesel külaskäigul teatrisse saabki näha, kuidas valmib muusikali „Boyband“ lava ja milline on selle valguskujundus,“ rääkis Endla teatri pressiesindaja Maria Murakas. „Vaatame, kuidas ja kus valmivad Endla lavastuste kostüümid ning rekvisiidid ja milline on teatri grimmituba. Toimub ringkäik lavaalusesse ja lavatagusesse maailma.“

Suures saalis kohtub külalistega tänavu suvel teatri kunstilise juhina alustanud Kalju Komissarov.

22. oktoobril 1911 toimus Endla kutselise teatri maja avamise pidulik aktus. 23. oktoobri päeval korraldati uues majas kontsert solistide, koori ja orkestri osavõtul ning õhtul toimus „Libahundi“ esietendus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles