Skulptuuride alleele terendab lootusrikas tulevik

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päris linna servas mitte kaugel Rääma rabast on ladustatud aukartust äratav hulk raidkujusid, mis kõik tahetakse nüüd linnaruumi tagasi tuua.
Päris linna servas mitte kaugel Rääma rabast on ladustatud aukartust äratav hulk raidkujusid, mis kõik tahetakse nüüd linnaruumi tagasi tuua. Foto: Urmas Luik

Skulptor Rait Pärg plaanib äratada Rannapargis soikuva skulptuuride allee uuele elule, seda enam, et tema mõtet toetab Pärnu linnavalitsuski.

„Linnal on kavas skulptuuride alleel paiknevad kujud tõesti puhastada-korrastada, samuti uuendada nende juurde käivaid tekstitahvleid, lisades neile ingliskeelsegi info,” tõdes Pärnu linnakunstnik Janno Poopuu. „Samuti on meil soov taas ellu kutsuda skulptuuripäevad.”

Linnakunstniku hinnangul sai esimene samm skulptuuripäevade elustamiseks tänavu juba tehtud. Tehtud sellega, et 10.–14. augustini toimunud tänavakunstifestival „Sõnum seinal“ läks igati korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles