Nelja kooli lapsed ehitasid unistuste nutimaja maketid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ühisgümnaasiumis toimunud üleriigilistel tehnoloogiapäevadel ehitasid 7.-9. klassi õpilased tarka maja.
Pärnu ühisgümnaasiumis toimunud üleriigilistel tehnoloogiapäevadel ehitasid 7.-9. klassi õpilased tarka maja. Foto: Mart Kuuskmann

Tallinnas, Tartus, Narvas ja Pärnus kogunesid põhikooli 7.–9. klasside noored, et valmis ehitada oma unistuste nutimaja makett.

Ühes nutikas kodus teab laelamp ise, millal põlema süttida, ja kohviaparaat teab, mis ajaks hommikukohv valmis keeta, seal on iseliikuvad kardinad ja õigel hetkel sisse lülituv televiisor – just sellise unistustekodu maketi kallal tegi tööd Pärnu ühisgümnaasiumi meeskond Boilerimehed, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

"Meil on lihtsustatud vahendid. Programmeerimine on palju lihtsam, seal on valmis tehtud funktsioonid, mida saab kasutada. Päris elus tuleks see muidugi algusest peale programmeerida," selgitas Pärnu ühisgümnaasiumi õpilane Mihkel Annusver.

Maketid valmisid puidust, papist ja muust käepärasest, nutika kodu aju aga legoklotsidest.

Ideedepuuduse all noored ei kannata ja kamba peale ei jää ükski lahendus leidmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles