Tehnoloogiapäevadel ehitati tarka maja

Veste Roosaar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ühisgümnaasiumis toimunud üleriigilistel tehnoloogiapäevadel ehitasid 7.-9. klassi õpilased tarka maja.
Pärnu ühisgümnaasiumis toimunud üleriigilistel tehnoloogiapäevadel ehitasid 7.-9. klassi õpilased tarka maja. Foto: Mart Kuuskmann

Pärnu ühisgümnaasiumis ehitasid 7.–9. klasside õpilased koolivaheajal üleriigilistel tehnoloogiapäevadel kaks päeva tarka maja.

Tehnoloogiapäevad leidsid aset meetme „Kohandumine teadmistepõhise majandusega“ teaduse populariseerimise alameetme „TeeMe“ projekti raames. Pärnu ühisgümnaasiumi direktori Mart Kuuskmanni ütlust mööda oli osalejaid peale nende kooli Ülejõe ja Koidula gümnaasiumist, Audru koolist, Salme põhikoolist Saaremaalt ja Pärnjõe põhikoolist.

Üritus algas Aivar Ruutari, Eesti Kütte- ja Ventilatsiooniühenduse juhatuse esimehe videoloenguga „Sissejuhatus nutikodusse“. Järgnes kaks päeva sisutihedat tööd teemal „Tark maja“. Kuuskmanni kirjelduse järgi ehitasid õpilased hoone maketi, kus töötasid elektroonilised seadmed, alates kütte- ja ventilatsioonisüsteemidest, valgustitest, turvaseadmetest, heli- ja videoseadmetest, ustest-akendest ja lõpetades kardinate juhtimisega.

Esikoha saavutas ühisgümnaasiumi võistkond Boilerimehed koosseisus Mihkel Annusveer, Karl Erik Mander, Otto Gustavson, Marin Erik Ilus, Klaid Hännile ja Sander Sihver.

Teise koha sai Salme põhikooli ja Pärnu ühisgümnaasiumi tiim Kellakeerajad, kuhu kuulusid Piret Uibo, Sandra Tohv, Kevin Post, Egert Aug, Asko Rüütel ja Oliver Himmist.

Kolmandale kohale tulid Ülejõe gümnaasiumi Hullud Professorid Marek Berggrünfeld, Taavi Tomingas, Silver Põlgaste, Heiki Reila ja Raiko Vainikk.

Tehnoloogiapäevi toetasid Euroopa Liidu sotsiaalfond, Eesti Tuleviku Heaks ja HITSA Innovatsioonikeskus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles