Juhtkiri: Poliitmängudeks pole aega

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Postimees ei välistanud valimiste-eelsel ajal, et valimistulemusest sõltumata võidakse üritada Toomas Kivimägile poliitilist kambakat. Mõistagi oli põhjust eeldada, et Toomas Kivimägi valimisliit ei korda nelja aasta tagust saavutust ja kuigi ametisoleval linnapeal on kõige parem ettekujutus linna asjade seisukorrast, on ta ühtlasi kergesti rünnatav. Arvestada tuli sedagi, et Kivimägi vastu olid õpetajad ja need linnabussi kasutajad, kelle sõidutingimused halvenesid bussiliinide ümberkorraldamisega.

Sellegipoolest jäi Kivimägi kõvasti sadulasse ja tema valimisliit kogus 11 volikogu koha jagu hääli. Osale linlastest ei pruugi see meeldida, aga tõsiasi on, et Kivimägile anti uus mandaat linna juhtimiseks. Pärnu elulistes huvides on koalitsioonikõneluste kiire ja edukas lõpetamine, et elu saaks täie hooga edasi minna.

Seda taunitavamad on poliitmängud, mis algasid sel nädalal. Õhk on mitmesugustest kuuldustest tiine. Näiteks, et Kadri Simson jätnuks IRLile, sotsidele ja Reformierakonnale kõik muud kohad vastutasuks linnapea ameti eest. Või et koolivõrgu korraldamises oma erakonnaga vastuollu läinud Annely Akkermann teeb agarat lobitööd, et Toomas Kivimägi valimisliit saaks koalitsioonikõnelustel kõrvale lükatud. Jutte, mida ei taheta kinnitada ega ümber lükata, on teisigi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles