Klassikatäht toob lavale klassivennad

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnu kontserdimaja suures saalis astub kolmapäeval pärnakate ette konkursi “Klassikatäht 2013” võitja, noor tšellist Marcel Johannes Kits (pildil).

Tänavu kevadel esimest korda Eesti Kontserdi ja Eesti Rahvusringhäälingu koostöös toimunud noorte interpreetide telekonkurss “Klassikatähed” sai eelmise hooaja ERRi populaarseima telesaate tiitli. Telekonkursil osales kaheksa noort muusikut ja võitjaks tuli 17aastane Marcel Johannes Kits, kes pälvis Eesti Kontserdi peaauhinna (2000 eurot ja kuni viis kontserti esindussaalides) ning ERSO auhinna (kontsert solistina ERSO ees).

Marcel esineb kontsertidel koos klassikaaslaste Robert Traksmanni ja Rasmus Andreas Raidega, kellega on võidetud auhindu mitmel festivalil. Trio esines mullu sügisel ka Jaan Räätsa 80 aasta juubeli kontserdil. Trio õpetajad on Laine Leichter ja Marrit Gerretz-Traksmann.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles