Vene talu perenaised kutsusid teed jooma

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru naised ja Kihlepasse peole saabunud vene folkloorirühmad näitasid, et lillelisi rätte kasutatakse nii eesti kui vene rahvakultuuris.
Audru naised ja Kihlepasse peole saabunud vene folkloorirühmad näitasid, et lillelisi rätte kasutatakse nii eesti kui vene rahvakultuuris. Foto: Viktoria Reiman

Audru vallas Soomras Sanga-Tõnise ehk Vene talus vene kultuuri tutvustavad Ljubov Petrova ja Veronika Meibaum mõtlesid välja vahva idee – pühendada poole aasta jooksul iga kuu vene rahvuskultuuri ühele aspektile, olgu selleks matrjoška või samovar.

Ja tugevdada seeläbi kultuuridevahelisi sidemeid. Maist oktoobrini said huvilised tutvuda lähemalt vene kultuuri tuntumate sümbolesemetega, mida võib leida paljudest eesti ja vene kodudest – ostetuna reisidelt või kingituseks saaduna.

Matrjoška on tõenäoliselt Venemaa populaarseim suveniir, mille tausta ei pruugi paljud teadagi. Selle nimi tuleneb vana-vene nimest Matrjona, mis on sõna “ema” hellitusvorm. Nii sümboliseeribki matrjoška ema ja naist oma parimate omadustega: ilus, lopsakas ja viljakas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles