Teemanädal tutvustab Suurbritannia kultuuri

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia teemanädal Pärnus.
Suurbritannia teemanädal Pärnus. Foto: Ekraanitõmmis

Sel laupäeval saab Pärnus alguse järjekordne teemanädal, mis seekord on pühendatud Suurbritanniale.

Teemanädalale annab laupäeval avapaugu põnev rugby näidiskohtumine Kalevi staadionil koos Suurbritannia suursaadiku tervitussõnadega. Näidismängus on vastamisi Märjamaa Vikat ja Tallinna Kalev.

Nädala naelaks peavad korraldajad Walesist pärit meeskoori Cor Meibion Ardudwy kontserte. Nende esituses kõlavat koorimuusikat saab nautida nii Pärnus kui maakonnas.

Pärnu kolledžis on võimalik tutvuda Ühendkuningriigi-teemalise näitusega ja Kuninga tänava põhikoolis on üleval kohalike koolilaste vastava temaatikaga tööd.

Kolmapäeva õhtul oodatakse Pärnu keskraamatukogusse filmiõhtule. Samal päeval toimub Ühendkuningriigi-teemaline mälumäng Kentuki pubis. Reedel on ärihuvilised oodatud mainitud pubisse äriseminarile, teehuvilised aga Strandi inglise tee degusteerimisele, kus asjatundlikku infot jagavad oma ala eksperdid.

Meelelahutust pakuvad teemanädalal kohalikud ööklubid, pubi Veerev Õlu ja Valter Parve oma vinüülplaadikoguga.

Teemanädal lõpeb järgmisel laupäeval Raeküla Vanakooli keskuses, kus ametlikule lõpetamistseremooniale järgneb tore pidu õlenukkude põletamise ja tulevärgiga.

Täpsemat infot Suurbritannia teemanädalal toimuva kohta saab Raeküla Vanakooli keskuse veebilehelt.

Varem on Pärnus toimunud Portugali, Rootsi, Norra, Leedu, Saksamaa, Põhja-Atlandi, Soome, Ameerika Ühendriikide ja Iirimaa teemanädalad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles