Tondiloss peab hansapäevadeks kaduma

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavalitsus soovib Pikk 16 tondilossi hansapäevadeks linnapildist kustutada.
Pärnu linnavalitsus soovib Pikk 16 tondilossi hansapäevadeks linnapildist kustutada. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus soovib, et Pärnu kesklinnas Pikk 16 varemeis seisev tondiloss kaoks linnapildist juuni lõpul toimuvateks hansapäevadeks.


Pärnu abilinnapea Romek Kosenkraniuse sõnutsi on linnavalitsus hoone omanikele oma soovi teatavaks teinud, kuid lammutamiseks on vaja veel muinsuskaitseameti nõusolekut.

Kosenkranius märkis, et Pikk 16 omanikele on seatud tingimuseks, et hoone tuleb pärast lammutamist oma esialgsel kujul taastada.

Abilinnapea lisas, et krundile neljakorruselist büroohoonet ehitada soovinud omanikele lubataks muud hoonestust krundi tagumises osas, mis jääb Pika tänava poolt vaadatuna maja taha.

Pärnu linnavalitsus algatas Pikk 16 krundile koos teiste ümberkaudsete kruntidega politseimaja ja Ringi tänava vahelisele 80 946 ruutmeetri suurusele alale detailplaneeringu koostamise.

Detailplaneeringu koostamise ülesandeks on kinnistute piiride muutmine, ehitusõiguse määramine, täiendavate hoonemahtude ja funktsioonide kavandamine. Detailplaneeringuga muudetakse Pärnu linna üldplaneeringut.

Pikk 16 kuulub osaühingule ONIX Kinnisvara.
 
Rahvusvahelised hansapäevad toimuvad Pärnus 24.-27. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles