Raba-Aia sillast

, pärnakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Parim variant on ikkagi Raba-Aia sild. Kuigi Pärnu elanike arv on vähenenud, kasvab see ümbruskonna asumites ja liikluse intensiivsus suureneb. Tammsaare puiestee pikendusele silda ehitada oleks mõttetu. Sild üle jõe, aga edasi? Niidu metsa! Jääb võimalus paremale Ehitajate teele või vasakule Rääma-Niidu tänava risti. Samas kõrval on Papiniidu sild.

Raba-Aia sild leevendaks räämakate liiklemisprobleeme, saaks otse südalinna. Raba-Vingi suunal oleksid vajalikud lammutustööd, sundvõõrandamised, tuleks likvideerida AS Pärnu Vee kontorihoone. Tekiks suur ringliikluse ristmik (Vingi – Lai – Suur-Jõe) ja 50–60 meetri järel taas suur ristmik Vingi – Vanapargi – Pikk – Riia maantee.

Parem ei ole ka Raba-Pargi. Sild Raba tänavalt, ja edasi? Pargi tänavat nagu polegi, see on rohkem ettevõtte lao territoorium – mõtlen politsei ja päästeameti ala. Pole väljanägemist. Osaliselt tuleks lammutada, et tänaval oleks laiust-avarust, et liiklejad ei peaks nägema ainult garaažibokside uksi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles