Kasutatud autot ostes tasub tausta uurida

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasutatud autode ostmisega seotud kampaania algul esitleti muuhulgas avariilist autot, millesarnaseid üles vuntsitakse ja siis müüki pannakse.
Kasutatud autode ostmisega seotud kampaania algul esitleti muuhulgas avariilist autot, millesarnaseid üles vuntsitakse ja siis müüki pannakse. Foto: Liis Treimann/Postimees

Kasutatud autode turul eksitatakse alatasa tarbijaid ja levinud on maksupettused, näitavad kolme riigiameti järelevalvetegevus ja tarbijatelt laekunud pöördumiste statistika.

Näiteks tarbijakaitseameti infotelefonile jõudis mullu 355 kasutatud autode teemaga seotud pöördumist, 25 kaebust ja 105 selgitustaotlust, loetles ameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski.

Nüüd alustasid tarbijakaitseamet, maanteeamet ning maksu- ja tolliamet teavituskampaaniat “Kasutatud auto osta targalt!”, mille eesmärk on anda praktilist nõu kasutatud autode ostmisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles