Pitsarestorani põlengul lasub süütamise vari

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnus eile öösel põlenud Steffani pitsarestoran võidi süüdata. Turvafirma G4S sai põlenguhäire 20 minutit enne kui tulekahjust teatas häirekeskusele restorani kõrval elav pealtnägija.

Pärnu Postimehe andmetel visati restorani söögisaali süütepudel, mis tekitas põlengu.

Põlengu põhjusi uurimisega tegelev prokuratuur ja restorani juhataja on sel teemal rääkides kidakeelsed, kuid märgid restorani esimese korruse saalis, kus põleng toimus, viitavad süütamisele:

umbes 60 ruutmeetril on toimunud kiire, suure kuumusega põlemine, mis põhjustas peamiselt kuuma- ja tahmakahjustusi. Vitstest toolid ja laudlinad põlenud ei ole, vaid saanud suurt kuumust.

Kiirelt kohale tulnud päästjate saabudes suuri leeke majas ei olnud - põles vaid üks laud ja sellel olnud esemed.

Eile õhtul teatas prokuratuur, et alustati menetlust uurimaks, kas tegu võis olla süütamisega.

Küsimusele, kas pitsarestoran süüdati, jäi Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Erm napisõnaliseks. „Uurimine alles käib. Ühe võimalusena uuritakse ka süütamise võimalikkust. See on kõik, mida praegu öelda saab,“ ütles ta.

Steffani pitsarestorani juhataja Ave Kallaste sõnutsi on nii majas sees kui ka õue peal lokaalne videovalvesüsteem. Selle pilti näevad selleks volitatud restorani töötajad.

Mis videolindile jäi, ei osanud Kallaste öelda. „Videosalvestised on antud uurimisorganitele, rohkem ma uurimise huvides rääkida ei saa,“ selgitas ta.

Kallaste kinnitas, et tema ei ole valvekaamerate salvestisi ise näinud.

Restoranis oli automaatne tulekahjusignalisatsioon, mis andis häire turvafirmale G4S.

Turvafirma kommunikatsioonijuhi Julia Garanža sõnutsi tuli häiresignaal restoranist turvafirma juhtimiskeskusesse kell 3.45 ning koheselt läks see info kõikidele G4Si Pärnu patrullekipaažidele.

Restorani juurde jõudis patrull kell 4.14.

„Tavapärasest pikem kohalejõudmise aeg oli tingitud tormi tõttu kolmekordselt kasvanud häirete arvust,“ märkis Garanža.

Häirekeskus sai teate tulekahjust 20 minutit hiljem kui häire turvafirmasse jõudis - kell 4.04 helistas numbril 112 vastasmaja elanik, kes restoranist tõusvaid leeke märkas. Päästjad jõudsid Steffani juurde viis minutit pärast kõnet häirekeskusesse.

Steffani pitsarestoran jääb tulekahju tõttu esialgsete arvestustre järgi umbes pooleteiseks kuuks suletuks.

Populaarse restorani juht rääkis, et pärast tulekahju on temaga ühendust võtnud mitu klienti, kes on avaldanud neile toetust ja lubanud tulla appi koristama, kui vaja. „Ka meie enda kollektiiv on väga positiivne ja tahtmist täis maja taastada,“ kinnitas ta.

Kallaste sõnade kohaselt saab koristustöödega alustada niipea, kui uurijad on põlengukohal oma töö lõpetanud.

„Õnneks jäi köök tulest puutumata ja seal on ainult tahmakahjustused. Kui köögi puhtaks saab, võiksime hakata pitsasid kaasamüügiks tegema juba enne remonditööde lõppu,“ arvas restorani juhataja.

Võimalusse, et pitsarestoran hakkab remondi ajal tegutsema rannas, kus on Steffani suvekohvik, Kallaste ei uskunud. „Enne jõub siin remondi ära teha, kui rannas maja avamisvalmis oleks,“ arvas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles