Sotsid lahkusid Pärnus koalitsioonikõnelustelt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Hallik-Sass
Piret Hallik-Sass Foto: PP

Kui Pärnus valimised võitnud Toomas Kivimägi valimisliit on seni avaldanud lootust, et jätkab senine Kivimägi, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE), Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ning Reformierakonna koalitsioon, siis SDE teatas eile õhtul võimuliidu läbirääkimistelt lahkumise kohta.

“Läksime läbirääkimistele heas usus, et haridusvaldkond on oluline alus uute nutikate töökohtade tekkeks ja Pärnu peab panustama ennekõike just siinse inimvara arendamisse,” selgitas sotsiaaldemokraatide läbirääkimisdelegatsiooni liige Piret Hallik-Sass.

Tema sõnul ei olnud senise linnapea Toomas Kivimägi valimisliit paraku valmis sisulisteks muutusteks.

Sotsiaaldemokraadid näevad Pärnu arengu põhiküsimusena töökohti, mille loomiseks tuleb investeerida inimvarasse, sealhulgas panustada haridusse. Sotsiaaldemokraadid seisid koalitsiooniläbirääkimistel üldhariduse sisusse panustamise ja huvihariduse parema kättesaadavuse eest. "Paraku jäid teised läbirääkimistel osalejad hariduse sisu ja kvaliteeti mõjutavate tegevuste puhul üldsõnaliseks ega olnud valmis valdkonda ka raha panustama," lisas Hallik-Sass.

Mandaatide arvu osas on Kivimägi valimisliidul võimalik saada võimule liidus IRLi ja Reformierakonnaga, sest koos oleks neil 33-liikmelises volikogus 22 kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles