Eesti parim noorkokk õpib Pärnus

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistluse "Noorkokk 2013" võitjad vasakult: Riho Sommerman (II koht), Margo Paluoja (I koht) ja Kristiina Rauba (III koht).
Võistluse "Noorkokk 2013" võitjad vasakult: Riho Sommerman (II koht), Margo Paluoja (I koht) ja Kristiina Rauba (III koht). Foto: Lauri Laan

Eile Tallinna toidumessil mõõtu võtnud noorkokad selgitasid endi seast parima, kelleks on Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpilane Margo Paluoja.

Teisele kohale tuli Haapsalu kutsehariduskeskuse õpilane Riho Sommerman ja kolmandale Tartu kutsehariduskeskusest Kristiina Rauba.

“Kokk on maailma kõige loomingulisem amet, kuid edasijõudmiseks tuleb palju õppida ja sageli taluda kriitikat,” ütles Eesti parim noorkokk Margo Paluoja. Võit tuli Paluoja kinnitusel üllatusena, kuna ta läks võistlustele head kogemust saama. ”Sain võistluselt jõudu ja kindlust edasiseks tööeluks," lisas ta.

”Roogade väljapanekud olid kõigil võistlejatel suurepärased, kuid žürii pidas Margo Paluoja roogade maitset parimaks,” ütles Eesti peakokkade ühenduse president Rudolf Visnapuu. Ta lisas, et Eesti noorkokkade tase on kõrge ja see on leidnud tunnustust välismaalgi.

Pingelises finaalis pidid võistlejad kolme ja poole tunniga valmistama pearoa veise välisfileest ja toorsuitsupeekonist ning desserdi kitsepiima toorjuustust. Võitja pärjati tiitliga "Noorkokk 2013". Peale selle sai ta auhinnaks professionaali köögikombaini, 500 euro väärtuses kulinaarse reisi Lätti, kus külastatakse Läti parimaid restorane ja kinkekaarte.

Parima noorkoka tiitlit püüdis kokku kaheksa õpilast Tartu kutsehariduskeskusest, Tallinna teeninduskoolist, Haapsalu kutsehariduskeskusest, Pärnumaa kutsehariduskeskusest ja Kuressaare ametikoolist.

Võistlus „Noorkokk“ toimub alates 2005. aastast ja võistlustest saavad osa võtta Eesti ametikoolide kokanduseriala õpilased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles