Pärnus tuleb võimule Kivimägi, IRLi ja Reformierakonna koalitsioon

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavolikogu istungite saal raekojas.
Pärnu linnavolikogu istungite saal raekojas. Foto: Urmas Luik

Pärnus valimised võitnud Toomas Kivimägi valimisliit sõlmib reedel koalitsioonileppe Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ja Reformierakonnaga, senises koalitsioonis olnud Sotsiaaldemokraalik Erakond (SDE) otsustas kolmapäeval võimuliidu läbirääkimistelt lahkuda.

Kivimägi sõnutsi saavad sotsiaaldemokraadid koalitsioonikõnelustelt lahkumises süüdistada vaid iseennast. "Kui alustatakse koalitsioonikõnelusi abilinnapeakoha nõudmisega ja seda enne sisulisi koalitsioonileppe arutelusid, ja seda vaatamata väga kesisele valimistulemusele, pole see märk valmisolekust koalitsiooni moodustamiseks," ütles Kivimägi.  

"Vaatamata sellele kaasasime SDE koalitsiooniläbirääkimistele ja enamik nende ettepanekuid jõudis koalitsioonileppe projekti, ent kui seejärel esitatakse ultimatiivne nõudmine saada kaks komisjoni esimehe kohta, siis on juba teist korda antud mõista, et ametikohad huvitavad rohkem kui kokkuleppe sisu. Arvestades teiste koalitsioonipartnerite oluliselt paremaid valimistulemusi, ei saanud me selle nõudmisega leppida," rääkis Kivimägi.

Tema sõnade järgi on haridus ja ettevõtlus saanud koalitsioonileppes väga suure tähelepanu, mistõttu etteheited nende teemade vähese kajastamise kohta koalitsioonileppes ei pea paika. "Ilmselgelt oli kõige ebareaalsem SDE nõudmiste pakettki ehk üle kahe miljoni euro, samal ajal kui esimesel kohtumisel kõik koos, SDE sealhulgas, leppisime kokku, et me valimislubaduste täitmiseks ei kasuta rohkem kui 300 tuhat eurot aastas. Üle selle oleks elamine investeeringute, tuleviku ja meie laste arvelt," ütles Kivimägi.

Toomas Kivimägi valmisliidu, IRLi ja Reformierakonna koalitsioonileppe allakirjutamine toimub reedel kell 10 Pärnu raekojas. Pärnu linnavolikogu uue koosseisu esimene istung toimub samal päeval kell 12 samuti Pärnu raekojas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles