Oidremaale kogunes talgulisi üle ilma

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talgud Oidremaal.
Talgud Oidremaal. Foto: Mirjam Pikkmets

Talgupäev “Teeme ära!” oli Pärnumaa serva peal Oidremaal küla noore talgujuhi Mirjam Pikkmetsa juhtimisel väga töine, ühise tööna sai külaplats uue näo.


Talgutel kaasa löönud Lõpe põhikooli õpetaja Merike Pikkmetsa ütlust mööda tabas korraldajaid rahvast kokku lugedes meeldiv üllatus: loodetud 10-15 kätepaari asemel oli sel aastal külaplatsi korrastama kogunenud ligi nelikümmend inimest. Tuldud oli nii Tallinnast, Tartust, Vändrast kui Brüsselist.



“Töö ja kool on paljud külast igapäevaselt eemale viinud, aga just selleks päevaks võeti kodutee jalge alla, et oma küla heaks käed külge lüüa,” rääkis Pikkmets. “Kohalikud talumehed tulid traktorite, saagide, võsalõikuritega. Nobedasti käisid naiste käes rehad. Koolipoisid koristasid teeääred. Asume suurest maanteest kaks kilomeetrit eemal ja läbisõitjatel on pikk tee prahi loopimiseks. Selleks korraks sai kõik jälle puhtaks.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles