Väike KooliCanto tõi Torisse 15 kooli laululapsed

Veste Roosaar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikese KooliCanto 1.-2. kl solistid koos peojuhtide, juhendajate ja žüriiga.
Väikese KooliCanto 1.-2. kl solistid koos peojuhtide, juhendajate ja žüriiga. Foto: Anne Rätsep

Tori rahvamajas Pärnumaa koolide 1.–5. klasside õpilaste lauluvõistlusel Väike KooliCanto osales tänavu 15 kooli 52 lapse ja 14 õpetajaga, aastatepikkuse traditsiooniga võistlusel astuvad üles nii solistid, duetid kui ka ansamblid.

„Üritus on selle poolest tore, et noori lauljaid ei reastata kohtade järgi, žürii valib välja eripreemiate saajad, kes oma vanuseklassis eriliselt silma paistavad,“ rääkis Tori põhikooli direktor Pille Usin. „Esinejatele jääb laulurõõm, kindlasti on see paljudele esimene esitus mikrofoni ja helimehega.“

Viiendat aastat toimus Väike KooliCanto Tori rahvamajas ja kõik need aastad on üritust vedanud Tori põhikool eesotsas muusikaõpetaja Anne Rätsepaga ja Tori rahvamaja, mida juhatab Argo Juske.

Väikesele KooliCantole tulid Pärnjõe, Surju, Tori, Viira, Koonga, Jõõpre, Metsapoole, Sauga, ja Paikuse põhikool, Audru kool, Seljametsa, Libatse ja Lindi lasteaed-algkool, Tootsi lasteaed ja Vändra gümnaasium. Muidugi ei puudunud õpetajad/juhendajad: Kalli  Rõõmusaare, Tiia Hermann, Anne Rätsep, Helene Huik, Kristi Rulli-Schvede, Grete Tammalu,  Kaie Rahu, Grünet Trumsi, Liivi Lumijõe, Virge Maiste, Anne Paiste, Tiina Männik, Tiia Tamm ja Maire Krinal.

„Eelmisel aastal kuulus žüriisse oma valla muusikamehe Kalev Saare ja Tori põhikooli vilistlase basskitarrist Siim Usina kõrval lastele tuntud laulja Teele Viira, sel aastal oli žürii kolmas liige Liis Lemsalu,“ tutvustas Anne Rätsep.

Valiti välja kümme lemmikut, kes said žüriilt tänuks Liis Lemsalu endanimelise debüütalbumi. Tootsi rahvalaulikud said Tori rahvamaja välja antud „Parimatest parima“  eriauhinna.

„Oli vahva paaritunnine kontsert, mille õnnestumisele aitasid kaasa muinasjututegelasteks riietunud teadustajad ja vahetekstide lugejad Ave Aaslaid ja Marianne Okas. Üritus lõppes kohtunike autogrammide jagamise, pildistamise ja tordisöömisega,“ kirjeldas Rätsep.

Järgmisest aastast hakkab festival toimuma Sauga vallas Sauga põhikooli ja õpetaja Tiina Männiku eestvedamisel.

Eripreemiad

Solistid 1.–2. kl arvestuses

Martti Tarsalainen (Surju põhikooli 2. kl, õp Tiia Hermann);

Merete Vinkler (Tori põhikooli 1. kl, õp Anne Rätsep);

Birgit Tiismaa (Vändra gümnaasiumi 2. kl, õp Liivi Lumijõe);

Kimberly Born (Metsapoole põhikooli 2. kl, õp Virge Maiste).

Solistid 3.–5. kl arvestuses

Sander Krusemann (Libatse lasteaia-algkooli 5. kl, õp Kaie Rahu);

Emily Moorits (Lindi lasteaia-algkooli 4. kl, õp Anne Paiste);

Kätriin Grünthal (Jõõpre põhikooli 5. kl, õp Grünet Trumsi);

Hälis Vahenõmm (Metsapoole põhikooli 5. kl, õp Virge Maiste).

Duetid ja ansamblid

Wanda-Helene Ollep ja Kristiine Hanni  (Paikuse põhikool, õp Maire Krinal);

Tootsi rahvalaulikud (Säde Lee Kerge, Maria-Lota Nikulina, Tuuli Leuke, Lisette Baum ja Evelyn Marber, Tootsi lasteaed, õp Kalli Rõõmusaare).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles