Herdis Elmend: Meil on mõistmise, vastutuse ja julguse puudus

, teadlike eluviiside pooldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herdis Elmend.
Herdis Elmend. Foto: PP

Olin aasta tagasi sellises seisus, et ei saanud tervislikel põhjustel korraga töötada ega süüa. Kvaliteetse tööjõu nimetus enam minu puhul ei kehtinud, sest oskust ja kogemust oli kogunenud omajagu, aga jõudu ja energiat selle pagasi tulemuslikuks rakendamiseks nappis või õigem oleks öelda, et energiaressursid olid tugevas miinuses.

Oma ehmatavaks üllatuseks avastasin peagi, et mõni tuttav ja sõber on samas seisus olnud või teel sinnapoole. Igaühel oma lugu ja omad põhjused, aga mõju kogukonnale samasugune: töö juures sai esmaseks eesmärgiks töö tegemise asemel elus püsida. Nendel muidugi, kes üldse ellu jäid.

Kuidas leida kvaliteetset tööjõudu? Arvan, et keegi ei vaidle vastu, kui sõna „kvaliteet“ alla liigitada selles kontekstis peale erialaste teadmiste tugev tervis, sportlikud eluviisid, teotahtelisus, rõõmsameelsus, selge mõtlemine, ausad ja avatud suhted.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles