Pärlikojas avati tikitud piltide näitus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Pärlikojas avati tikitud piltide näitus.
Pärnu Pärlikojas avati tikitud piltide näitus. Foto: Toomas Kuter

Pühapäeval avati Pärnu Pärlikojas tikitud piltide näitus. Tegu on kolmanda selletaolise näitusega, mille korraldajaks slaavi kultuuriühing Jaroslavna ning eestvedajateks Ljudmila Sivolobova ja Varvara Jerilova.

Korraldajate sõnade kohaselt on seekordne näitus veidi teises võtmes, olles olemuselt tegelikult näitus-konkurss. Oma sõna parima tikitud pildi väljavalimisel saavad öelda kõik näituse külastajad ja parimaid töid on ees ootamas auhinnad.

Näitusel on esindatud kunstnikud Svetlana Markin, Jelena Madissoo, Svetlana Muhina, Jelena Krutškova, Galina Loseva, Natalja Pavlova, Jelena Falelejeva ja Irina Zotovitš.

Näitusel võib vaadata kahe liiki pilte. Esimeste puhul on tegu kunstnike originaalloominguga, teise osa tikitud piltidest moodustavad tööd, mille on publikule nautimiseks välja pannud erinevad perekonnad ja mille puhul on tegu perekonna reliikviatega. Sellesse kategooriasse kuuluvad näiteks Angelina Kraffti esitletud pildid.

Huvitav ja omanäoline näitus jääb Pärlikojas avatuks 30. novembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles