Volikogu ja salalepped

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Läinud reedel toimus Pärnu linnavolikogu uue koosseisu esimene istung, millel õhetavapõsksed vastsed rahvaasemikud õitsesid otsekui esimesse klassi minevad lapsed, sest demokraatia oli võitnud ja nemad olid võitnud. Enne istungit, et oleks teada, milleks üldse kokku tullakse, allkirjastasid Toomas Kivimägi valimisliit, Isamaa ja Res Publica liit ning Reformierakond koalitsiooni- ehk võimuleppe.

Võimupiruka, Pärnu puhul on see pirukas muidugi üsna väike, lausa mikroskoopiline ja mitte eriti värske, jagamisest jäid kõrvale Keskerakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond. Esimesi ei tahetud, teised ei tahtnud ise.

Koalitsioonilepet jõuame leheveergudel analüüsida veel küll ja küll. Kui praegusel võimuliidul sujub kõik omavaheliste suhete plaanis kenasti, võib seesama seltskond vastu pidada järgmised neli aastat ja siis saab arutada ja vaagida, kuidas praegu lubatut täita suudeti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles