Juhtkiri: Algas keeruline neliaastak

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Läinud reedel juhatas Pärnu linnavolikogu uus koosseis esimese istungiga sisse omavalitsuse järjekordse neliaastaku. Kahtlemata tehti raekoja saalis kohalikku poliitilist ajalugu. Nimelt valiti esimest korda volikogu esimeheks naine, Krista Nõmm Isamaa ja Res Publica Liidust. Et eelnevalt oli selles koalitsioonis kokku lepitud, polnudki volinikel muud valikut.

Tõtt öelda ”valimised“ ühe kandidaadiga räägivad küll enamuse hästi tehtud kodutööst, aga samuti toovad meelde ajad, kus muudkui valiti, kuigi kedagi polnud valida, ja tulemus oli ette määratud.

Nõmme tõus volikogu esimeheks on veel seetõttu üsna tähendusrikas, et valimistel oli tema tulemus IRLi nimekirjas alles kaheksas. Maavanem Andres Metsoja ja riigikogu liikme Annely Akkermanni taandudes pääses Nõmm asendusliikmena volikogusse. See on esimene kord, kus asendusliikmest on saanud volikogu esimees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles