Külakoor Walesist lõi Pärnus laineid

Kalev Vilgats
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cor Meibion Ardudwy dirigent Aled Morgan Jones ja klaverisaatja Idris Lewis.
Cor Meibion Ardudwy dirigent Aled Morgan Jones ja klaverisaatja Idris Lewis. Foto: Madis Sinivee

Läinud reede pärastlõunal andis Pärnus oma seitsmenda ja viimase kontserdi Cor Meibion Ardudwy Walesist. Kuninga tänava põhikooli saal oli kuulajaid täis nagu kõikjal mujalgi.

Cor Meibion Ardudwy on tüüpiline külakool, kus laulavad talupidajad, kooliõpetajad, palju inimesi, kes on ise endale tööandjad. Ajal, mil tööpuudus on suur ja linnastumise tase kõrge, leidub külainimesi, kes tulevad kokku laulma. Muide, koor on võitnud kord maineka üle Walesi laulukonkursi. Sel aastal tähistas koor 60. aastapäeva. Pärit on nad looduskaunilt Snowdonia alalt, kus enamik inimesi kõneleb igapäevaselt uelsi (kõmri) keelt.

Ülemereturneel püütakse käia kord kahe aasta tagant. Mõni kooriliige on käinud Eestis mitu korda. Pärnut kiideti kui ilusat linna hea toiduga, kuid millegipärast poodides kõik inimesed ei naeratanud. Hotell oli suurepärane, fantastilised kontserdid ja väga keskendunult kuulanud kooliõpilased – sellist tähelepanu ja viisakust noortelt ei osatud oodata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles