Lugeja kiri: Elavate puudega peab käituma väärikalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Olen paljude aastate jooksul koduaedades nii linnas kui maal kohanud üsna räigeid pilte. Kasvavate puude vahele on pesu kuivatamiseks tõmmatud jäik tsingitud traat või tross-südamikuga plastmassnöör, mis puu kasvades üha enam sisse sööbib.


Mõnikord on näha, et lindude pesakastid on kinnitatud puutüvele jämedate raudnaeltega. Puu on elav organism ja selline käitumine selgelt vääritu.



Matusemeeleolu süvendab kooritud puutüvele kantud värv. Loodussõbralik inimene ei puuri kevadel kunagi kasetüvesse auku ega lähe ämbriga puu mahlade kallale. Puuritud auk puutüves jäetakse tavaliselt sulgemata, valge kasekoor hakkab elaval puul peagi mustendama. Valus on sellist puud vaadata ja inimese käitumisest aru saada. Inimesed, kelle aedades elavad puud on pidevas traatide ja trossidega poodavas piinaolekus, on tavaliselt sagedasemad luu- ja liigesehaigustega patsiendid haiglate uste taga.



Puu negatiivne bioenergia tasub kätte kalkuse, ükskõiksuse ja hoolimatuse eest. Keegi ei vaidlusta inimeste vajadust raiuda metsa ja tarbida puitu, kuid kaaskodanike looduseetiline moraal ja käitumine jätab paljuski soovida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles