Sindi paisu survegrupp kutsub koosolekule

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi pais.
Sindi pais. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Rahvaalgatuslik survegrupp „Sindi pais“ kutsub loodust väärtustavaid ja Pärnu jõe vesikonna kalavarude pärast mures olevaid kaaskodanikke laupäeval, 8. mail kell 11 osalema avalikul koosolekul, mis toimub Sindi linnas kalakasvatuse värava ees jõe kaldal.


Korraldajad etendavad sketši kohtuistungist, mille osapoolteks on vetevana Neptun, Merineitsi ja kohalik Põrguvürst. Kohtuotsusele kogutakse allkirjad ja saadetakse need siis tõelist saamatust ja haldussuutmatust üles näidanud keskkonnaministeeriumile ja seda asutust juhtivale ministrile, teatas ürituse korraldaja MTÜ Minu Eesti nimel Raul Sarandi.

„Aasta on möödas meie esimesest koosolekust, aga mitte midagi ei ole muutunud!“ sõnas survegrupi eestkõneleja Hans Soll. „On olnud kirjavahetust, telefonikõnesid, komisjone, hinnanguid, ekspertiise, aga ei mingit reaalset tulemust.“

Keskkonnale kahjulik rajatis Sindi pais on 33 aastat vähendanud Pärnu jõe vesikonna ja Pärnu lahe kalavarusid sadade miljonite kroonide väärtuses, märkisid ettevõtmise korraldajad.

„Paraku ei suuda meie riigi looduskaitseorganisatsioonid tõeliste kahjutekitajatega võidelda ja Sindi paisu puudutav probleemistik hakkab järjest kindlamalt liikuma kurikuulsa suhkrutrahvi kiiluvees. Euroopa Liidu nõue on, et Pärnu jõel tuleb 2012. aasta lõpuks tagada siirdekalade vaba liikumine, kui seda ei suudeta, järgnevad trahvid jm sanktsioonid,“ seisab korraldajate teates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles