Kabli ja Valgerand pakuvad uut taset

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Promenaad ja vaatlustorn Kabli rannas.
Promenaad ja vaatlustorn Kabli rannas. Foto: Urmas Luik

Sel suvel võtavad Valgerand Audru vallas ja Kabli rand Häädemeeste vallas puhkajaid vastu tundmatuseni muutunud ilme ja tänapäevaste suvitustingimustega.


Eesmärk on tõsta nii Valgeranna kui Kabli ranna standardit, saades pikas perspektiivis rannale sinilipu märgi. Oluline on seada neil randadel sisse vetelpäästeteenistus ja pöörata suuremat tähelepanu ohutusele üldisemalt.



Teine eesmärk on suurendada Audru ja Häädemeeste valda külastavate turistide arvu ning tõsta külastajate teadlikkust sellest, mida vallal neile pakkuda on.



Valgeranna kaasajastamiseks paigutati randa vetelpäästetorn koos kõrvalhoonega, rajati valgustatud jalgtee, paigaldati riietuskabiinid ja tualetid, tehti laste mänguväljak, pandi püsti kiiged ja rajati võrkpalliväljak.



Kabli rannas on valminud teenindushoone, vetelpäästetorn, piknikukohad, puidust ja kivist jalgrajad, laste mänguväljakud ja pallimänguväljakud ning parkimisplats 60 autole.



Turismiturundus on samuti väga olulisel kohal. Valminud on turismialased brošüürid, mis neljas keeles tutvustavad piirkondade vaatamisväärsusi ja turismiteenuseid. Kujundamisel on suuremõõtmelised turismikaardid, mis paigaldatakse randadesse ja nende lähiümbrusse.



Häädemeeste ja Audru valla eelarveosa projektis “Sinilipu poole Läänemere randadel / Beach Hopping” on kokku 678 632 eurot, millest 531 988 eurot on ette nähtud investeeringuteks ranna infrastruktuuridesse. Sellest summast 85% kaasrahastab Euroopa regionaalarengu fond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles