Pärnu linn kavatseb maamaksu tõsta

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Artur Sadovski / Postimees

Pärnu linnavalitsus saatis täna volikogusse linna eelarvestrateegia aastani 2015, mis näeb ette maamaksu tõusu ning taastusravikeskuste Estonia ja Sõprus müüki.

Maamaks võib Pärnus järgmisel aastal tõusta 20-25% võrra. Praegu pole veel koalitsioonis selgeks vaieldud, kas eelistada suuremat maksutõusu ja Pärnusse sissekirjutatud maaomanike soodustusi või maksutõusu kõigile näiteks kaheksas enamarenenud linnapiirkonnas.



Praegu laekub maamaksust linnakassasse 17,5 miljonit krooni. Maamaksu suurendades tahetakse teenida 22 miljonit.



Estonia müügist on linnakassasse planeeritud 110, Sõpruse müügist 16 miljonit krooni. “Need numbrid võivad olla suuremad või väiksemad. Kolme-nelja aasta pärast maksab Estonia oluliselt rohkem kui praegu,” ütles linnapea Toomas Kivimägi, rõhutades, et tegu on kuue aasta eelarvestrateegiaga.



Linnavalitsus küsib volikogult luba laenata SEBilt 67,4 miljonit krooni, et refinantseerida Swedbanki laen ja tasuda ennetähtaegselt spordihalli ehitamiseks võetud Steniardi kasutusvaldustasu. 55,5 miljoni krooni suuruse kasutusvaldustasu aastaintress on 9,3% ja lepingu lõpetamisega säästaks linn miljoneid.



Kivimägi kinnitas, et Pärnu jõuab omavalitsustele lubatud 60% suuruse laenukoormuse piiridesse 2013. aastal. “Loodan, et valitsuse jaoks ei tekita eelarvestrateegia kahtlusi, et Pärnu on suuteline oma probleemidega ise toime tulema. Pean oluliseks, et eurotoetusi jagataks võrdselt teistega, sest sellest sõltuvad konkurentsivõime, tööhõive ja üksikisiku tulumaks,” kõneles Kivimägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles