Pärnu Vana turu ümbruses muutub parkimine tasuliseks

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus vana turu ümbruses muutub parkimine tasuliseks.
Pärnus vana turu ümbruses muutub parkimine tasuliseks. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus soovitab volikogul muuta Vana turu ümbruses ja perearstikeskuse ees parkimine tasuliseks ning piirduda ranna rajoonis poole tunni pikkuse tasuta parkimisajaga.


“Ettepaneku turu ümbruses parkimine tasuliseks muuta tegid turuomanikud,” rääkis abilinnapea Romek Kosenkranius. “Hommikul pargivad müüjad ümbritsevad tänavad täis ja külastajate jaoks pole ruumi. Perearstikeskus kardab, et kui turu ümbruses muudetakse parkimine tasuliseks, pole nende külastajatele enam ruumi. Tunni ajaga peaks turul ja arsti juures jõudma ära käia.”



Volikogus teisel lugemisel oleva parkimistasu muudatuste järgi on kavas pikendada kesklinnas tasuta parkimise aega 1. juunist poolelt tunnilt tunnini. Sama ei taheta aga teha suvel ranna rajoonis, kust parkimist kontrollivale Europargile põhisissetulek laekub.



Linnavalitsus nõustus Europargi ettepanekuga jätta ranna rajoonis tasuta parkimiseks pool tundi, kuid soovitab volikogul muuta tasulise parkimise aega. Seni on see ranna rajoonis 1. juunist 31. augustini iga päev 8-18, tulevikus tahetakse seada tasuliseks ajaks 10-19. “Siis saavad pärnakad pärast kella 18.30 randa tulla ja tööpäeva õhtuti ujuda,” ütles abilinnapea Jane Mets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles