Pärnu jätab koolide sihtasutusse juhataja ja raamatupidaja

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavalitsus.
Pärnu linnavalitsus. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus kavatseb koolide sihtasutuse kontori likvideerida ja jätta peale koolitöötajate ametisse üksnes ligi 10 000 krooni suuruse kuupalgaga juhatuse liikme ja osalise tööajaga raamatupidaja.


“Meil pole enam vahendeid suurteks investeeringuteks, iga kool majandab end ise ära. Sihtasutuse põhiülesandeks jääb investeerimistegevuse ja sihtotstarbeliste finantseeringute vahendamine ning võimalus otsida täiendavaid vahendeid sponsorluse ja projektide kaudu,” rääkis abilinnapea Jane Mets.



Linnapea Toomas Kivimägi jutu järgi oleks sihtasutuse likvideerimine lepingute ümbervormistamise tasude tõttu liialt kallis. Seepärast tahab linn haldamise koolidele jätta ning piirduda üksnes juhataja ja raamatupidajaga.



Juhatuse liikme kuupalka pole veel otsustatud. “Juhatuse liikme tasuks pole kindlasti enam 40 000, vaid näiteks 10 000. Aga me pole lõplikku töötasu määratlenud,” selgitas Kivimägi.



Linnavalitsus saatis volikogusse koolide sihtasutuse põhikirja muudatusettepanekud, mille järgi tuleb uueks õppeaastaks töölepingud ja vara üle anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles