Kaitseväe orkester tähistab Mihkel Lüdigi sünniaastapäeva

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kaitseväe orkester.
Eesti kaitseväe orkester. Foto: Liis Treimann

Eesti kaitseväe orkester osaleb täna “Kevadtormi” ajal Pärnumaal Vaskräämas helilooja, organisti ja koorijuhi Mihkel Lüdigi 130. sünniaastapäeva tähistamisel.


"Eesti sõjaväemuusika alusepanijana on Mihkel Lüdig avalikkusele vähem tuntud, ja just seda poolt soovime rahvale tutvustada,” ütles kaitseväe orkestri peadirigent kolonelleitnant Peeter Saan. “Just tema oli 1917. aastal moodustatud 1. Eesti polgu esimene orkestrijuht, kes andis olulise tõuke Eesti sõjaväemuusika arengule.”



Kell 18.30 algab rongkäik Mihkel Lüdigi sünnikohta Vaskräämas. Seal on kavas mälestushetk, ühislaulmine ja tamme istutamine. Kell 19.30 algab Paikuse spordikeskuse hoones galakontsert, kus esinevad Eesti kaitseväe orkester, Mihkel Lüdigi nimeline meeskoor, Vändra Hobikoor, Tori, Sindi ja Paikuse segakoorid, naisrahvatantsurühm Pastlapaar.



Helilooja, organist ja koorijuht Mihkel Lüdig oli 20. sajandi alguse Eesti muusikaelu väsimatu organiseerija. Tema loomingulise pärandi paremik kuulub Eesti klassikalise muusika varamusse. Lüdigi muusikale on omane lihtne harmoonia ja meloodilisus, samuti rahvuslikkuse taotlus.



Eesti kaitseväe orkester major Indrek Toompere juhatusel annab 9. mail “Kevadtormi” alal traditsioonilised emadepäeva kontserdid, mis on kell 13 Abja kultuurimajas ja kell 15.30 Kilingi-Nõmme klubis, teavitas kaitseväe peastaabi teavitusosakond.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles