Juhtkiri: Meer läks ajalukku

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Täpselt üks sekund pärast seda, kui Pärnu uue linnapeana astus ametisse Toomas Kivimägi, mööduti ajaloolisest verstapostist, sest temast sai Eesti taasiseseisvumisaja kõige kauem ametis olnud linnapea. Selle sekundiga edestas Kivimägi oma eelkäijat, senist rekordihoidjat Mart Viisitamme.

Absoluutne rekord Pärnu linnapeana on muidugi Oscar Alexander Brackmanni käes. Legendaarne meer oli ametis aastail 1879 kuni 1915 ja siis lisaks 1918. aastal. Seda tulemust Kivimägil ilmselt ületada ei õnnestu, kuigi millelegi ei saa kindel olla, aga näiteks Oskar Kase tosina aasta pikkuse tulemuseni võib jõuda küll, kui ta võtab võimu järgmistelgi kohalikel valimistel.

Ajalugu ja statistika on muidugi rohkem mõttesport, kuid Kivimägi jätkamine, millele omal moel pani aluse tema täielikust vastandist eelkäija, viitab võimustabiilsuse saavutamisele ja kui see ei too kaasa stagnatsiooni ja liigset enesekindlust, on see tervitatav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles