Juhtkiri: Riigikontrolli peaks kuulda võtma

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Riigikontrolör Alar Karis on võrreldav hüüdja häälega kõrbes. Võib ju riigikogu ees joonistada pildi Eesti olukorrast ja sellest, kuhu jõuame vanaviisi jätkates, aga mis sellest tolku. Saalist vaatavad vastu hallid tursapilgud, et sa, riigikontrolör, võid ju rääkida…

Enam-vähem niimoodi väljendusidki rahandusminister Jürgen Ligi ja peaminister Andrus Ansip. Sõnaosav valitsusjuht ongi jäänud truuks jutule stiilis ”kui see on kriis, siis sellises kriisis tahaksingi elada“ jne. Riigikontrolli andmetele tuuakse vastu Eurostati omad, et tõestada, kuidas kohalikud mitte midagi ei tea ja juttu pastakast välja imevad.

Samal ajal ei saa välistada võimalust, et Reformierakond ja selle juhtivad poliitikud ongi võtnud seisukoha, et kõik on hästi, sest Euroopa kiidab meid. Nagu rahvas ütleb: kiida segast ja see läheb päris hulluks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles