Kunstnik Mila Balti ümber tiirlevad kajakad

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõne inimfiguuri Mila Balti maalidelt siiski leiab, kuid rohkem armastab ta viimasel ajal linde maalida.
Mõne inimfiguuri Mila Balti maalidelt siiski leiab, kuid rohkem armastab ta viimasel ajal linde maalida. Foto: Urmas Luik

„Õige sõna pole meeldiv, meeldiv sõna pole õige. Kui kaovad meeletused, algab vaikus, aga enne on aega leida oma tõde,“ ütleb oma näituse kohta kunstnik Mila Balti, kes alles hiljuti vahetas elukohaks olnud merelinna Pärnu teise mereäärse väikelinna Kärdla vastu.

Endla teatri sammassaalis näitusel pealkirjaga „Alati on oln’d, et midagi on oln’d“ teevad tema tõetruult maalitud kajakad ja muud linnud tiire mere ja taeva kohal. Mõnes nurgas paistavad taamal mäed ja skulpturaalne poiss kuldse muna otsas jäi kunstnikule silma hoopis Kõrgõzstanis, mitte siinseil mereavarustel, kus ta sageli aega veedab ja kus linnudki siis samasuguseid tiire tema pea kohal teevad.

Koht polegi maali sünni juures oluline, sest Mila Balti ei maali tavaliselt ainult otse elust lõuendile, vaid kasutab ja kombineerib selleks mälupilte ning segab neid fantaasiaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles