Politsei kaasab Pärnu liikluspildi kaardistamiseks vabatahtlikke

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helkuri kandmine pimedal ajal on kohustuslik.
Helkuri kandmine pimedal ajal on kohustuslik. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnas ja maakonnas on plaanis kaasata vabatahtlikke ja initsiatiivikaid inimesi, et parandada ühiselt liikluskultuuri.

Alates sellest nädalast on terve kuu vältel Pärnu linna liikluspilti kaardistamas seitse-kaheksa vabatahtlikku, kes jälgivad nii sõidukijuhtide turvavarustuse kasutamist, mobiili kasutamist autoroolis, sõiduki kiirust ja jalakäijate helkurikandmist. Seega ei tasu inimestel ehmuda, kui keegi neile tänaval juurde astub ja küsib, miks helkurit ei kanna, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht.

Samuti kutsub politsei jätkuvalt üles osalema üle-eestilistel liiklustalgutel, mis toimuvad 25. novembril.

Kõigil Pärnumaa elanikel on võimalus oma murekohtadest teada anda ka vahetult Pärnus paiknevale vabatahtlike koordineerijale Indrek Kõivule. Seda saab teha, kui kirjutate meili kuni 15. novembrini aadressil indrek.koiv@politsei.ee ja annate teada, millises kohas milline liiklusprobleem on.

Samuti kustub Kõiv kõiki inimesi üles vabatahtlikule tegevusele, ehk kui keegi pole rahul liikluses toimuvaga ja on nõus omalt poolt midagi turvalisuse heaks ära tegema, on kõik sellised abipakkumised oodatud.

Indrek Kõiv ärgitas kõiki pärnumaalasi nii liiklustalgutes kui vabatahtlikus tegevuses kaasa lööma. „Liiiklusreeglid ei ole politsei jaoks ja neid ei pea täitma trahvihirmus. Reeglid ja normid on ikka selleks, et tagada normaalne elurütm ja kulgemine ühest punktist teise võimalikult turvaliselt,“ nentis ta.

Liiklustalgute kohta saab enam infot Facebookist, kus politsei- ja piirivalveameti leheküljel on samuti võimalik oma ettepanek registreerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles