Kairi Uustulnd: Veel kord vajaduspõhistest lastetoetustest

, Reformierakonna juhatuse liige ja kahe lapse ema
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kairi Uustulnd.
Kairi Uustulnd. Foto: PP

Käesoleva aasta 1. juulil jõustus vajaduspõhiste peretoetuste reformi esimene etapp, millega saavad lisatuge enim abi vajavad lastega pered ja pered, kus kasvab kolm või enam last. Olen saanud positiivset tagasisidet mitmelt inimeselt, kes küll ise toetust ei saa ega vaja, kuid nad kiidavad, et riik suunab maksuraha eelkõige abivajajatele.

Suve lõpus kuulsin hämmastusega, et üks riigikogu sotsist liige naeruvääristas suurendatud peretoetusi. Olin äärmiselt üllatunud sellisest väljaütlemisest abivajajate ja suurperede aadressil – miks selline suhtumine toetuste osas, mida oodatakse ja vajatakse? Seda enam, et toetus on mõeldud eelkõige neile, kes seda kõige rohkem vajavad.

Palju segadust on tekitanud ühe reformi kaks põhimõtet. Nimelt üks pool on peretoetuste vajaduspõhine suurendamine ja teine pool on lastetoetuse tõstmine peredes, kus on kolm ja enam lastetoetust saavat last.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles