Murdvee armastab väljakutseid nii viiulisolisti kui dirigendina

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui muidu võib solist pärast proovi pilli kokku pakkida, siis Mikk Murdvee jätkab dirigendina Pärnu linnaorkestriga proovi. Väljakutsed talle meeldivad.
Kui muidu võib solist pärast proovi pilli kokku pakkida, siis Mikk Murdvee jätkab dirigendina Pärnu linnaorkestriga proovi. Väljakutsed talle meeldivad. Foto: Urmas Luik

Mikk Murdvee on mitmekülgne noor muusik, kes pärast maailmakuulsa Sibeliuse akadeemia lõpetamist töötab Helsingi ülikooli sümfooniaorkestri peadirigendina ja selle kõrval juhatab paljusid Eesti ja Soome orkestreid.

Kuna Murdvee on paljude orkestrite seas juhatanud Pärnu linnaorkestritki, kutsus siinne muusikute kollektiiv teda taaskohtumisele, et tähistada taas ühe kontserdiga oma kahekümnendat, juubelihooaega.

Ja kuna Murdvee jätkab samal ajal karjääri viiulisolisti ja kammermuusikuna, on publikul nüüd harvaesinev võimalus näha teda kahes rollis korraga. Vastab Mikk Murdvee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles