Toomas Kivimägi: Valija valiku üle ei vaielda

Toomas Kivimägi
, Pärnu linnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kivimägi.
Toomas Kivimägi. Foto: PP

Valimised on toimunud, elagu… valija! Tulemus on just selline, nagu valija soovis. Kes poliitikutest pole sellega rahul, vaadaku peeglisse. Kuna Pärnu Postimehes on ilmunud kaks asjatundlikku ja ladusat valimisanalüüsi – üks Väino Linde, teine Kalev Vilgatsi sulest –, piirdun sel teema vaid mõne märkusega, jättes ruumi sellele, mida neljal aastal kavandame.

Esmalt tahan väga tänada neid 3338 pärnakat, kes toetasid senist linnapead, tahan tänada neid, kes toetasid meie valimisliitu. See on väga suur toetus, ent niisama suur vastutus. Olin valmis nii selleks tulemuseks kui ka oluliselt väiksemaks. Minu moto oli: kui ma saan inimeste suure toetuse, on see parim minu hingele, kui saan väikese toetuse, on see parim… minu tervisele (viimasel juhul ma ei jätkanuks linnapeana). Võitis minu hing – no kellele ei meeldi, kui inimesed sinusse usuvad. Seda enam, et mulle meeldib murda stereotüüpe.

Üks endine linnapea, kelle nime lubasin võimalikult vähe kasutada, ütles pärast 2009. aasta valimisi, et ”pärnakad ei armasta võimulolijad“. Olen rõõmus, et valija otsustas seekord teisiti, kuigi, tuleb tõdeda, viimased paarkümmend aastat on see pigem vastupidi olnud. Ja arvestades asjaoluga, et ”mind neli aastat ei silitatud“, et mitte öelda enamat, oli tegemist väga hea tulemusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles