Tihemetsas tuleb osaoskuse projektiõppe lahtiste uste päev

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voltveti mõis.
Voltveti mõis. Foto: Ants Liigus

Teisipäeval, 26. novembril toimub Tihemetsa Voltveti koolituskeskuses praktikaettevõtete ja õppurite ühine õppepäev-konverents, kus projekti „Osaoskus on ameti aluseks“ septembris alustanud õppurid räägivad oma tööpraktika kogemusest ja ettevõtjad kajastavad oma.

Osaoskuse projektiplaanile vastavalt läbisid õppurid kümne päeva pikkuse praktika ettevõttes, et tutvuda selle ametiga, mida soov omandada. Ühisel õppepäeval käsitletakse ametiootusi, töökeskkonna ja -kollektiivi rolli ning tehakse kokkuvõtteid vaatluspraktikal kogetust.

Õppepäev on projektijuht Mare Raidi sõnul ühtlasi Voltveti koolituskeskuse ja projektiõppe avatud uste päev. „Tutvustame uutele võimalikele projektiõppega liituda soovijatele võimalusi, mida Pärnumaa kutsehariduskeskus pakub,“ rääkis Raid. „Karjäärinõustamiste tulemusel leiame koostöös õppuritega igale sobiva õpiväljundi osaoskuse projekti raames. On sõnum ettevõtetelegi, kes vajavad oskustöölisi, aga väljaõpetamiseks pole ressursse.“

Osaoskuse projekt sisaldab Raidi selgituse kohaselt ametiõppe aluste õpet ning kooli- ja ettevõttepraktikat, mille kulud kaetakse projekti raames. Projektijärgselt saab ettevõte tublimate õppuritega sõlmida töösuhte ega pea enam aega raiskama väljaõppele.

Projektiõppurite esimesel grupil saab ühise õppepäevaga sissejuhatav osa läbi ja ees ootavad õpiväljundid soovitud ameti võtmepädevuste omandamiseks. Järgmised projektiõppe grupid alustavad uue aasta veebruaris ja augustis.

Ametiõppe projekt aitab alustada tööelu 16–24aastastel töötutel noortel ja kuni seitsmeaastase lapsega kodus olnud tööhõiveta lapsevanemail. Õppureile makstakse stipendiumi, kompenseeritakse edasi-tagasi transport kooli- ja praktikapäevade ajal. Praktikajuhendajaile makstakse juhendamistasu.

Projekt „Osaoskus, karjäärinõustamine ja tööpraktika Pärnumaa kutsehariduskeskusest on ameti aluseks“ viiakse ellu Euroopa Liidu sotsiaalfondi meetme „Kvalifitseeritud tööjõu pakkumise suurendamine“ abil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles